Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-10-2019 | Article Rating | (0) reacties

Is onderwijs wel klaar voor digitale geletterdheid?

Is onderwijs wel klaar voor digitale geletterdheid?

Leraren pleiten voor het opnemen van digitale geletterdheid in het curriculum. Dit vanuit de gedachte dat het belangrijk is voor kinderen om digitaal geletterd te zijn. Docenten zijn een petitie gestart om de Tweede Kamer ertoe te bewegen digitale geletterdheid onderdeel te maken van het curriculum.

Maar ‘hebben leraren wel genoeg grip op digitale geletterdheid?’, vraagt Vives zich af op de site. ‘Kunnen we verwachten dat er een generatie wordt onderwezen die snapt wat een algoritme is en hoe er met social media moet worden omgegaan, wanneer leerkrachten hier zelf mee worstelen?”, is de retorische(?) vraag van de auteur. Vives wijst op onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies in opdracht van ECP, Platform voor de Informatiesamenleving onderzoek. Uit de reacties van 5.296 leerkrachten, ICT-coördinatoren, directeuren en bestuurders blijkt dat 7 op de 10 leerkrachten aandacht besteedt aan digitale geletterdheid.  Slechts één op de tien gebruikt een leerlijn. Een derde van de ondervraagden geeft aan behoefte te hebben aan ondersteuning.

Met de toch alle hoge werkdruk van docenten, is het de vraag of ze tijd hebben voor dan wel de prioriteit leggen bij verdere bijscholing op dit terrein.

Bron: Vives


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.