Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 18-10-2019 | Article Rating | (0) reacties

Gratis programmeerspel Rabbids Coding

Gratis programmeerspel Rabbids Coding

Rabbids Coding – ontwikkeld door Ubisoft – is  bedoeld voor leerlingen en gamers vanaf 7 jaar. Zij leren spelenderwijs programmeren in het gratis spel.

De site SCHOOLiT schrijft dat het spel eenvoudig in opzet is. Spelers selecteren een stukje code uit een menu, slepen dat in het spelveld en rangschikken die in de juiste volgorde om instructies in gang te zetten. Rabbids Coding bevat 32 levels die diverse aspecten van coderen uitleggen, zoals loops en conditions. Jongeren leren niet alleen de basis van het programmeren, maar ontwikkelen ook een goed gevoel voor “economisch” coderen: “Hoe korter en efficiënter de code, hoe meer punten je kan verdienen”, stelt Ubisoft.

Het spel heeft geen constante supervisie of instructies nodig van een leerkracht. Ubisoft stelt de software via zijn Uplay-portaal gratis beschikbaar aan scholen. Enige vereiste is een Windows-PC en het downloaden van de Uplay-client. Registreren kan online.

Bron: SCHOOLiT


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.