Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 10-10-2019 | Article Rating | (0) reacties

Wanneer is een serious game succesvol?

Wanneer is een serious game succesvol?

In een verslag van het congres van Games for Health, staat de website ScienceGuide stil bij de vraag wanneer een serious game succesvol is. Het was een onderzoeksvraag van het project UNMASK, waarin studenten van de opleiding Game design and technology van Fontys Hogescholen de succesfactoren achter serious games hebben onderzocht. Een belangrijke factor is het spelplezier dat een speler ervaart. Dat is althans de conclusies die een van de deelnemende studenten verwoordt. Veel games zijn niet zo leuk om te spelen. Vaak komt dat doordat ze vooral gericht zijn op het oplossen van een probleem en niet op het spelplezier. Het is belangrijk dat er een verhaal zit achter een game, een verhaal waar je doorheen kunt lopen als speler.

Lees het uitgebreide verslag, met ook de ervaringen van andere sprekers op het congres Games for Health, op de website van ScienceGuide.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.