Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Future Learning | 14-09-2019 | Article Rating | (0) reacties

ILIAS LCMS Innovaties

ILIAS LCMS Innovaties

 

Innovaties met het Leer- en Kennis Management Systeem ILIAS 5.4
We de laatste tijd vooral bezig geweest met het ontdekken van de nieuwste versie van ILIAS: ILIAS 5.4. Speciaal voor geïnteresseerden hebben we de belangrijkste vernieuwingen opgesomd op deze pagina. Denk aan meertalige startpagina’s, teamwork via wiki’s, de nieuwe mogelijkheden voor zelfevaluatie en de zogenaamde Leervolgorde! We lichten hier graag een aantal opvallende innovaties toe.

 

Tegels in de user interface
Allereerst kun je nu op eenvoudige wijze zorgen voor een meer chique en moderne uitstraling van jouw leeromgeving. Hoe? Via het gebruik van de visueel aantrekkelijke tegels in de user interface! Zonder CSS of Javascript kunnen cursussen, groepen, categorieën en mappen in een tegel-lay-out worden weergegeven. En dit is slechts een paar klikken van je verwijderd!

 

Persoonlijke tijdlijn
Ten tweede is er de persoonlijke tijdlijn, waarin jouw cursisten alle vormen van leerresultaten bij Prestaties in hun Persoonlijke scherm op overzichtelijke wijze in kunnen zien. Denk hierbij aan vaardigheden, leervoortgang, badges en certificaten. Daarnaast is er een tweede tijdlijn, waarbij cursisten alle gemeenschappelijke gebeurtenissen binnen een cursus kunnen zien. Zij kunnen hier bovendien ook zelf opmerkingen aan toevoegen!
Door ILIAS 5.4 wordt daarnaast de samenwerking tussen docenten gestimuleerd. Zo kunnen collega’s samen vragen bespreken via de nieuwe vraaggroepen. Door wederzijdse opmerkingen kunnen zij de ontwikkeling en de kwaliteitsborging van vragen in teams ondersteunen. Teamwork Makes the Dream Work!

 

Demo video ILIAS 5.4
En, ben je al benieuwd naar ILIAS 5.4? Om het nog tastbaarder te maken, ontwikkelde Future Learning een demo video rond de verschillende functionaliteiten van deze nieuwste update (Bijgevoegde schermen worden onder andere in de video verder toegelicht). In minder dan vijf minuten kom je alles te weten wat je altijd al wou weten, en meer! Zo krijg je bijvoorbeeld meer informatie over de leervolgorde, de wiki’s en de cursustijdlijn! Nog even een tip: je kan rechtsonder in de video op de pijltjes klikken, om het scherm te vergroten. Je wilt natuurlijk niks missen van de uitleg, toch?

 

Internationale ILIAS conferentie 26 en 27 september
Wie zien we nog meer dit jaar bij de Internationale ILIAS Conferentie 26 en 27 September in Dresden? Het zou leuk zijn om elkaar daar te ontmoeten. Hierbij de link naar het programma en de aanmeldmogelijkheid.
De onderwerpen gaan deze keer over:

  • Improve accessibility
  • Push user experience
  • Qualifying with ILIAS
  • And the content?
  • E-learning innovations

Wij verzorgen ook deze keer weer een presentatie met nu als titel:
'The potential for Learning Analytics in ILIAS based on xAPI, next to LTI'

ILIAS conferentie 2019

Er is op de officiële ILIAS website: https://www.ilias.de/en/ een aparte pagina ingericht voor de Dutch ILIAS Community. Meer weten?
Registreer jezelf en je kunt o.a via het forum kennisdelen.

 

Meer weten over de internationale dienstverlening van Future Learning BV?
Bel:  +31 165-700511
Mail: info@futurelearning.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.