Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 09-09-2019 | Article Rating | (0) reacties

Nee, we kunnen niet alles opzoeken

Nee, we kunnen niet alles opzoeken

Kennis opzoeken wordt door een aantal mensen gezien als een manier van leren. Maar….Leren zit toch ‘iets’ ingewikkelder in elkaar. Volgens Patti Shank (@pattishank) heb je kennis nodig om te denken, te leren en te doen.

Ze schreef een artikel waar ze een goede nuancering aanbrengt op de mythe dat je alles kunt opzoeken en dat je niet meer hoeft te leren. Je zult altijd een basis aan kennis moeten hebben om goed te interpreteren of je iets kunt met de kennis die je opgezocht hebt. Of om nieuwe kennis aan te koppelen. Je hebt al kennis en voegt daar nieuwe kennis aan toe door dingen op te zoeken of te leren. En zo kun je toekomen aan een leven lang leren.  

Lees het artikel hier wat afsluit met de veelzeggende quote van Shank, waar we bij Let’s Learn! het helemaal mee eens zijn:  

“The idea that we can successfully look everything up is a silly myth with potentially horrible consequences. Give people the foundation of knowledge they need to succeed.”


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

29-08

Wouter Willemsen van GITP naar Faculty of Skills

Door: Faculty of Skills
05-09

Is het hoger onderwijs in de overgang?

Door: Harm Weistra (hoofdredacteur)
03-09

Articulate Gebruikersdagen 2019

Door: The Courseware Company

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Wilfred Rubens (redactie) 09-06-2019

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Veel ronkende verhalen over gepersonaliseerd leren op. Lastige is een gebrek aan eenduidige definities. Wilfred Rubens beschrijft gepersonaliseerd leren als het gebruik maken van de karakteristieken van lerenden om hen specifieke, relevante en adaptieve leerervaringen te bieden.