Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-10-2015 | Article Rating | (1) reacties

Vergelijking van 7 auteursomgevingen

Vergelijking van 7 auteursomgevingen

Collega-site eLearningIndustry brengt deze week een vergelijking van 7 cloud-based auteursomgevingen.

 

Met de groei van e-learning, is de afgelopen jaren ook het aantal beschikbare tools toegenomen. Daarbij gaat de cloud een steeds belangrijkere rol spelen. Niet langer wordt het gereedschap op de eigen PC of het eigen netwerk geïnstalleerd, maar wordt het als een dienst afgenomen in de cloud. Binnen het domein van e-learning waren het aanvankelijk vooral de leermanagementsystemen (LMS) die een SAAS-oplossing aanboden (software as a service). In toenemende mate geldt dat ook voor auteursomgevingen.

 

eLearningIndustry vergelijkt 7 cloud-based auteursomgevingen:

 

1. Litmos Author

2. Easy Generator

3. Lectora Online

4. eCoach

5. Ruzuku

6. Smart Sparrow

7. Versal

 

Van elk van deze systemen wordt ingegaan op de sterke en zwakke punten, de prijs en voor welke doelgroep het systeem vooral geschikt lijkt. Als eindconclusie constateert auteur Aliesha Fisher dat geen van de besproken tools perfect zijn. Sommige tools zijn te complex, en geven de indruk dat ze nog niet voldoende zijn aangepast voor het werken in een webomgeving. Zij geeft tot slot aan welke tool zij voor welk type gebruik zou aanbevelen.

 

Bron: eLearningIndustry


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Courseware
Van Courseware | 29-10-2015
Twee aanvullingen wat betreft Lectora Online, één van de besproken producten. De prijs per auteur per jaar is US$ 1.290 en geen US$ 1.905. Dat stelt wellicht één van de conclusies ("somewhat pricey") in een ander daglicht. Wat betreft Responsive output: in de volgende versie (nu in beta) wordt de schrijfster op haar wenken bediend: inclusief templates en fine-tuning voor een groot aantal mobiele devices.

http://bit.ly/1GyhgVC
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.