Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 03-09-2019 | Article Rating | (2) reacties

Infographic: Waarom Microlearning?

Infographic: Waarom Microlearning?

De opmars van microlearning is in Nederland niet te stuiten. En niet zo raar, er zijn volop redenen om met microlearning te starten. We delen ze graag met je waarom microlearning werkt in deze infographic.

Lees meer op de site van Let's Learn! 

#levenlangleren #microleren #learningsnack #essential #onlineleren #microlearning #infographic #lerenisleuk


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Nico
Van Nico | 05-09-2019
Er staat nul bronvermelding in deze infographic. Dat is op zichzelf al opvallend, maar jullie beweren ook nog eens de wildste dingen. Ik raad aan om eens een boek over onderwijsmythes open te slaan. Vrijwel alles in deze infographic is onwaar. Dat wil ik best verder toelichten als daar behoefte aan is.

Wat deze infographic nog erger maakt is dat microlearning al een beetje het imago heeft van een hype waarvan het bewijs achterloopt. Dat imago geven jullie nu kracht bij. Er zijn interessante argumenten voor microlearning zoals gespreide herhaling van lesstof, maar die noemen jullie dan weer net niet. Veel van de argumenten zijn daarnaast net zo goed toepasbaar op andere vormen van e-learning en zelfs op analoge learning.

Let's Learn! richt zich volledig op microlearning en heeft daarmee commercieel belang om dit te promoten tegenover andere vormen van leren. Bewust of onbewust misleidend, deze infographic lijkt mij geen goede toevoeging voor een informatieve website zoals e-learning.nl.
Harm Weistra (hoofdredacteur)
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) | 06-09-2019
Dag Nico. Dank voor jouw reactie.
e-Learning.nl laat zien wat er op ons vakgebied speelt in de markt. Daarbij horen verschillen van inzicht en verschillen van mening. Ook die willen wij graag zichtbaar maken.
Jij biedt aan om jouw mening en inzichten toe te lichten. Dat stellen wij op prijs. Als je wilt reageren, graag. Je kunt een artikel of beschouwing sturen naar redactie@e-learning.nl. Hopelijk komt daar een vruchtbare verdere gedachtewisseling uit voort.
Nogmaals dank voor je reactie.
Namens de redactie, Harm Weistra
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van de Redactie 01-02-2020

Hypes gaan, trends blijven bestaan

Wilfred Rubens neemt trendartikelen met een pak zout.