Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 18-08-2019 | Article Rating | (0) reacties

The Surprising Truth About Human Behaviors and Learning with Daniel H. Pink

The Surprising Truth About Human Behaviors and Learning with Daniel H. Pink

Dan Pink en motivatie. Het lijkt aan elkaar verbonden als brood en boter. Hoezo? Dan Pink schreef als onafhankelijke journalist een aantal boeken over motivatie op een leuke manier. De boeken hebben titels als Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us, To Sell Is Human: The Surprising Truth About Moving Others, en recent, When: The Scientific Secrets of Perfect Timing. Zijn leuk en vlot geschreven, maar gaan toch motivatie. Alle learning professionals weten hoe moeilijk dit onderwerp is. Fijn om dan een boek te lezen dat makkelijk wegleest en je bijpraat op basis van wetenschappelijke onderzoeken. Dan Pink dus. Behalve van zijn boeken kun je hem ook kennen van TedX. Zijn Tedtalk over motivatie is een van de best bekeken talks, met 23 miljoen kijkers. Hij staat daarmee in de top 10 van sprekers van TedX.

In deze podcast (met transcripts eronder) legt hij uit wat we als learning professionals moeten weten willen we onze lerenden goed laten leren. Dat zit dan deels op het inzetten van kennis van motivatie triggers, maar vooral op het goed kennen van je doel en doelgroep.  Daarbij is het onderscheid tussen leerdoelstellingen en performance doelen van belang.

Behalve deze onderwerpen vertelt Pink in de podcast ook dat we allen goede verkopers moeten zijn om verder te komen in ons werk. Op het juiste moment op de juiste manier anderen beïnvloeden, terwijl we uitgeslapen zijn. Dat zijn toch wel de kernwoorden uit deze podcast. Mocht je een uur over hebben, dan raden we je aan om de podcast zelf hier te beluisteren. We wensen je een goede tijd met Dan Pink en hopen dat je zijn tips net zo toepast als dat wij bij Let’s Learn! doen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

29-08

Wouter Willemsen van GITP naar Faculty of Skills

Door: Faculty of Skills
05-09

Is het hoger onderwijs in de overgang?

Door: Harm Weistra (hoofdredacteur)
03-09

Articulate Gebruikersdagen 2019

Door: The Courseware Company

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Wilfred Rubens (redactie) 09-06-2019

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Veel ronkende verhalen over gepersonaliseerd leren op. Lastige is een gebrek aan eenduidige definities. Wilfred Rubens beschrijft gepersonaliseerd leren als het gebruik maken van de karakteristieken van lerenden om hen specifieke, relevante en adaptieve leerervaringen te bieden.