Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 10-10-2015 | Article Rating | (0) reacties

Nieuwe MOOCs van ECO-project

Nieuwe MOOCs van ECO-project

Het Welten-instituut van de Nederlandse Open Universiteit is partner van het ECO project (Elearning, Communication, Open-Data). In dit Europese project wordt een geïntegreerd MOOC platform ontwikkeld. Deze week zijn binnen dit platform 16 MOOCs gestart, die onder meer gaan over de flipped classroom en het gebruik van video voor leren.


Onder het motto “Learn. Teach. anywhere, everywhere” wil het ECO-project een geïntegreerd MOOC platform ontwikkelen dat tegemoetkomt aan de Europese ideeën rondom Massive Open Online Courses (vergroten van toegankelijkheid, verbeteren van de kwaliteit en kosteneffectiviteit van doceren en leren). 

Het ECO project richt zich met name op docenten met als doelstelling het gebruik van open educational resources en MOOCs beter te integreren in het onderwijs. De MOOCs die deze week van start zijn gegaan, worden uitgevoerd in een van de talen Engels, Duits, Portugees, Italiaans, Spaans en Frans. Bovendien is er een zogenaamde ‘sociale MOOC’ Step by Step in 6 talen die ingaat op theorie en praktijk van MOOCs. 

 

Meer informatie en aanmelden?


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.