Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van FLOWSPARKS | 08-10-2015 | Article Rating | (1) reacties

Leren met Virtual Reality

Leren met Virtual Reality

Afgelopen zomer zijn wij tijdens onze maandelijks innovatieoverleg geïnspireerd door Oscar Bastiaens, dé Virtual Reality (VR) pionier van Nederland!
 
VR bestaat al langer, sinds 1955 zijn reeds de eerste pogingen van een virtuele wereld beschreven, een jaar later werd de Sensorama uitgevonden waarmee je het gevoel kreeg door New-York te fietsen. Tegenwoordig zijn er goedkope en mobiele oplossingen, waaronder de Oculus Rift waarmee wij mochten spelen. Wij waanden ons in een achtbaan, en bezochten een mooie villa in Italië.

 

Nu de VR hardware en software steeds betaalbaarder wordt staan VR leeromgevingen en toepassingen dicht bij huis, en is niet meer alleen voor de 'happy few' weggelegd. Door de mogelijkheden van VR te zien en te ervaren ontstonden er direct ideeën om VR in te zetten in onze leersituaties. Van lichamelijke vaardigheden trainen tot het direct toepassen van kennis in de virtuele praktijk.

 

UNI Learning Nederland


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Gilbert
Van Gilbert | 09-10-2015
duim
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.