Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-08-2019 | Article Rating | (0) reacties

Flavour gooide na 10 jaar het roer om

Flavour gooide na 10 jaar het roer om

Tien jaar lang werkte Flavour in opdracht van commerciële klanten. Het bedrijf dat gamification inzet voor gedragsverandering veranderde in 2017 radicaal van strategie. “We vonden dat onze impact te beperkt was. De opdrachten voor klanten waren gaaf, maar vervolgens gooi je het als het ware over de schutting en ga je weer met een totaal ander onderwerp aan de slag. Dat is beperkt en ik vind het ook qua technologie niet duurzaam. Zodoende hebben we onze strategie omgegooid. Nu maken we iets en zorgen zelf dat dit breder toegankelijk wordt”, aldus CEO en co-founder Emily Jacometti.

Flavour moest op zoek naar een nieuw businessmodel. Dat krijgt langzaam vorm. Een eerste project, een spel voor kinderen van 10 tot 12 jaar waarmee ze inzicht kunnen verwerven in de gevaren van de digitale wereld, werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van het SIDN fonds. “We hebben een kleine pilot gemaakt en die gevalideerd. Het SIDN fonds heeft ons in 2018 geholpen met een ontwikkelbudget, waardoor we het konden uitbouwen en nog beter konden valideren. Ondertussen hebben we gezocht naar een mogelijk businessmodel, want we willen niet dat de gebruikers ervoor moeten betalen”. Flavour werkt daarom met partners die willen investeren in het weerbaarder maken van de doelgroep. Het bekijkt hoe deze strategie verder kan worden ontwikkeld tot een platform met elke keer nieuwe afleveringen.

Lees het uitgebreide interview op fastmovingtargets.nl

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.