Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-08-2019 | Article Rating | (0) reacties

Flavour gooide na 10 jaar het roer om

Flavour gooide na 10 jaar het roer om

Tien jaar lang werkte Flavour in opdracht van commerciële klanten. Het bedrijf dat gamification inzet voor gedragsverandering veranderde in 2017 radicaal van strategie. “We vonden dat onze impact te beperkt was. De opdrachten voor klanten waren gaaf, maar vervolgens gooi je het als het ware over de schutting en ga je weer met een totaal ander onderwerp aan de slag. Dat is beperkt en ik vind het ook qua technologie niet duurzaam. Zodoende hebben we onze strategie omgegooid. Nu maken we iets en zorgen zelf dat dit breder toegankelijk wordt”, aldus CEO en co-founder Emily Jacometti.

Flavour moest op zoek naar een nieuw businessmodel. Dat krijgt langzaam vorm. Een eerste project, een spel voor kinderen van 10 tot 12 jaar waarmee ze inzicht kunnen verwerven in de gevaren van de digitale wereld, werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van het SIDN fonds. “We hebben een kleine pilot gemaakt en die gevalideerd. Het SIDN fonds heeft ons in 2018 geholpen met een ontwikkelbudget, waardoor we het konden uitbouwen en nog beter konden valideren. Ondertussen hebben we gezocht naar een mogelijk businessmodel, want we willen niet dat de gebruikers ervoor moeten betalen”. Flavour werkt daarom met partners die willen investeren in het weerbaarder maken van de doelgroep. Het bekijkt hoe deze strategie verder kan worden ontwikkeld tot een platform met elke keer nieuwe afleveringen.

Lees het uitgebreide interview op fastmovingtargets.nl

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.