Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Faculty of Skills | 10-07-2019 | Article Rating | (0) reacties

Case study: gespreksvaardigheden trainen in het hoger onderwijs

Case study: gespreksvaardigheden trainen in het hoger onderwijs

Docenten in het hoger onderwijs zoeken naar manieren om hun lesprogramma te vernieuwen en te verbeteren. Het HBO zou onvoldoende aansluiten op de praktijk en studenten zouden niet goed klaargestoomd zijn voor hun eerste baan, zijn veelgehoorde klachten. De Hogeschool van Amsterdam neemt dit soort geluiden serieus en werkt steeds aan vernieuwing van hun onderwijs. 

Oefenen

Leerlingen van de opleidingen Finance & Control, Finance, Tax & Advice en Accountancy aan de Hogeschool van Amsterdam volgen een gezamenlijke propedeuse. Daarin komen ook gespreksvaardigheden aan bod. Binnen het thema van het geven van belastingadvies aan particulieren oefenenen de studenten met de techniek van luisteren, samenvatten, doorvragen. 

Voorbereiding op live workshop

Docent Katja van Zalen aan de Hogeschool van Amsterdam zet hierbij TrainTool in als voorbereiding op haar live workshop. En dat werkt goed, blijkt na het eerste jaar. In de case study van Faculty of Skills vertelt ze er meer over. 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Wilfred Rubens (redactie) 09-06-2019

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Veel ronkende verhalen over gepersonaliseerd leren op. Lastige is een gebrek aan eenduidige definities. Wilfred Rubens beschrijft gepersonaliseerd leren als het gebruik maken van de karakteristieken van lerenden om hen specifieke, relevante en adaptieve leerervaringen te bieden.