Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 12-09-2015 | Article Rating | (0) reacties

OEB: Accelerating the Shift

OEB: Accelerating the Shift Hoe kunnen onderwijs, opleiden en leren ons helpen om te gaan met maatschappelijke veranderingen (mede als gevolg van technologie)? Hoe kunnen we een nieuw tijdperk van “global learning” en creativiteit sneller betreden?

Deze vraag staat centraal tijdens editie 2015 van de Online Educa Berlijn (OEB15), die dit jaar van 2 tot en met 4 december in de Duitse hoofdstad wordt gehouden.

De OEB is één van ’s werelds grootste -en waarschijnlijk meest internationale- conferenties over ICT en leren. Het programma van editie 2015 krijgt langzaam vorm:

  • Eén van de keynotes gaat over neuromythes en de bijdrage van neurowetenschappen aan leren. Daarin zal de Britse Hillary Leevers van Welcome Trust het gebruik van onbewezen technieken in het onderwijs bekritiseren (zoals Brain Gym®). 
  • Anka Mulder van de TU Delft verzorgt een keynote waarin zij ongetwijfeld in zal gaan op open education en massive open online courses.
  • Maurice de Hond zal de internationale deelnemers informeren over het concept van de iPad-scholen.
Ook dit jaar is e-learning.nl weer mediapartner van de OEB. De redactie zal wederom verslag doen van dit event.

Meer informatie over deelname?


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.