Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van FLOWSPARKS | 11-09-2015 | Article Rating | (0) reacties

Bij De Nonnen in Vught

Bij De Nonnen in Vught

Hoe kunnen wij als team de beste leerervaring creëren zonder dat we dit zelf hebben ervaren? Op 10 juni kropen wij bij Taleninstituut Regina Coeli, beter bekend als de Nonnen in Vught, in de huid van de lerende. Regina Coeli biedt individuele taaltrainingen op maat. We beleefden hoe een cursist de training ervaart en analyseerden de rol van de taaltrainers in dit proces. Ik ben ontzettend verrast van de hoeveelheid Spaans die ik in een ochtend heb meegekregen. Mijn teamleden kwamen met vergelijkbare reacties terug. Wat een unieke leerervaring waar wij aan mogen bijdragen!

Mijn naam is Erik de Rijk en ik werk sinds 2013 bij UNI Learning als Concept Designer. Ik verorber de creatieve uitdagingen die onze klanten continu op ons af vuren. Mijn rol is dit te vertalen naar een sterk concept, strak ontwerp en prikkelende beleving.

Samen met Regina Coeli bouwen wij aan een nieuw flexibel leersysteem. Flexibel leren in een online wereld met motiverende triggers. FLOWSPARKS. Leren in de flow van je werk en onderdeel in de waan van de dag. Bijdragen aan de successen van de lerende.

De basis van FLOWSPARKS is gebouwd op drie kanalen: Learn - leerervaringen die je verleiden, verbazen, anders laten kijken of bewust maken. Korte triggers of complete leercampagnes. Beschikbaar wanneer jij het wil en op welk device dan ook. Reflect - jezelf en anderen zien groeien, motiveert. En Create - iedereen is auteur, fotograaf, regisseur en leraar tegelijkertijd. Anderen iets leren verhoogt jouw eigen kennis. De technologie staat niets meer in de weg.

Als ontwerper is het belangrijk in het ontwerpproces te focussen op de eindgebruiker en te weten wat hij beleeft. Bij Regina Coeli is de basis hiervan hoogstaande persoonlijke aandacht door hoogopgeleide taaltrainers. De online leerbeleving sluit daarbij aan door met jou de taal te oefenen. Drillen, woordvolgorde, matchvragen en naspreken. Wij ontwikkelen dit systeem met een team van multidisciplinaire experts: programmeurs, ontwerpers, vormgevers, onderwijskundigen en projectmanagers. Regina Coeli heeft onder andere voor dit samenwerkingsproject speciaal een innovatieteam samengesteld. Op deze teamdag leerden we elkaar kennen, stonden we in elkaars schoenen en kwamen onze werelden samen.

Na een leerzame ochtend in Vught was het tijd om de taaltrainers uit het innovatieteam van Regina Coeli eens in onze schoenen te zetten. We maakten teams en legden een creative challenge voor. Een uitdagende bestaande klantvraag. In een brainstorm en tijdens de pitch vlogen de ideeën door de lucht. Vervolgens gaven we in een korte presentatie het ontstaan van STORYWISE weer, ons populairste learning format. Een succes uit een eerdere samenwerking tussen U&I en Regina Coeli. Tot slot namen we het team mee in de eerste prille demo van FLOWSPARKS. Want in welke fase dan ook, ik geloof dat elkaars werelden begrijpen essentieel is om samen tot het beste resultaat te komen. 10 juni markeerde de start op weg naar een innovatief en succesvol FLOWSPARKS.

UNI Learning Nederland


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.