Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-06-2019 | Article Rating | (0) reacties

Horeca voorloper met interactief leren?

Horeca voorloper met interactief leren?

Uitgebreid artikel op de site van Emerce over hoe interactief leren en feedback apps binnen de horeca het personeelsverloop moeten tegengaan. Stef Driessen (ABN AMRO) wijst in zijn artikel op een Amerikaans onderzoek, waaruit blijkt dat werknemers in deze branche een sterke voorkeur hebben voor interactieve, via hun telefoon of tablet aangeboden lesstof. Omdat de horeca vaak een beroep doet op relatief jonge arbeidskrachten, zou voorzichtig kunnen worden geconcludeerd dat interactief en op smartphone en tablet, geleidelijk aan in meer sectoren hun intrede zal (moeten) doen.

Interessant zijn de feedback-apps die Driessen beschrijft. Een middel waarmee medewerkers kunnen meedenken of erkenning kunnen krijgen voor hun werk. Volgens een Canadese maker van feedback apps voor restaurantmedewerkers, stellen met name millennials het op prijs om op deze manier bij het beleid van hun werkgever te worden betrokken.

Lees het hele artikel op Emerce.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Wilfred Rubens (redactie) 09-06-2019

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Veel ronkende verhalen over gepersonaliseerd leren op. Lastige is een gebrek aan eenduidige definities. Wilfred Rubens beschrijft gepersonaliseerd leren als het gebruik maken van de karakteristieken van lerenden om hen specifieke, relevante en adaptieve leerervaringen te bieden.