Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-06-2019 | Article Rating | (0) reacties

Nieuwsgame van RTL

Nieuwsgame van RTL

Na de Volkskrant en Vers Beton komt ook RTL met een journalistieke game. In deze armoede-game moeten de spelers de maand doorkomen met een beperkt budget. Het spel kan worden gespeeld als alleenstaande of als gezin. In beide gevallen is het moeilijk om na een maand in de plus te eindigen, soms ook als je zo weinig mogelijk uitgeeft. De armoede-game past binnen een groter onderzoek van RTL Nieuws naar armoede onder werkende Nederlanders.

Gamification is de afgelopen jaren in veel sectoren een populair middel om engagement door klanten of werknemers te verhogen. Gameontwikkelaars zijn experts in het maken van onweerstaanbare producten, daar kan de journalistiek van leren nu online media steeds dominanter worden.

Bron: Follow the Money

Lees ook: ‘Iedereen aan de journalistieke games’ van Nick Kivits op de site van Villamedia.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.