Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 03-09-2015 | Article Rating | (0) reacties

Onderzoek: de waarde van technologie

Onderzoek: de waarde van technologie

Heeft technologie het onderwijs veranderd? Dat was de belangrijkste vraag van 4 onderzoekers van universiteiten uit Canada en de Verenigde Arabische Emiraten. Zij onderzochten wat sinds 1990 de invloed is van technologie op het (hoger) onderwijs. Voor wie denkt/hoopt dat dankzij technologie er (verder) op het onderwijs kan worden bezuinigd, zijn de resultaten van dit onderzoek een teleurstelling. Het onderzoek concludeert dat face-to-face contact tussen studenten nog steeds een cruciaal aspect is van het hoger onderwijs. Het opbouwen van relaties en een netwerk, zoals tijdens de gemeenschappelijke studie, is moeilijk online te bereiken.

Wat is dan de waarde van technologie? De onderzoekers concluderen dat technologie toegevoegde waarde heeft in het zichtbaar en inzichtelijk maken van wat wordt bestudeerd. Denk aan een demonstratie hoe een cel deelt of hoe de organen van een patiënt (dis)functioneren. Dan gaat het om toepassingen als simulaties, games en virtuele leeromgevingen. “Students can look at images and manipulate things that would previously have been impossible to engage with in any other way,” stelt een van de onderzoekers. “They allow you to accidentally blow up a laboratory without killing anyone.”

 

Het ontwerpen en bouwen van dergelijke omgevingen vraagt eerder om een extra investering, dan om het korten op budgetten. 

Een (korte)
samenvatting van het onderzoek staat online.

Het complete artikel is eveneens te downloaden.

Bron:
The Economy of Meaning


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.