Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 12-06-2019 | Article Rating | (0) reacties

Bots beter in gamen dan mensen

Bots beter in gamen dan mensen

Onderzoekers van DeepMind tonen in een paper de resultaten van de bots die zijn getraind om Quake III Arena te leren spelen. Dankzij de kunstmatige intelligentie zijn ze snel betere spelers dan mensen. De bots leren om het spel capture the flag op een heel hoog niveau te spelen. De bots hebben vooral heel snelle reactietijden en zijn heel accuraat in het taggen, waarbij tegenstanders terug naar hun startpunt worden gestuurd. De precisie lag op 80 procent; bij mensen is dat gemiddeld 48 procent.

De superieure prestaties van deze ai-gestuurde bots (kunstmatige intelligentie) komt ook door de snellere visuele verwerking en de bewegingscontrole. Dat was echter niet de enige reden voor het succes, bleek nadat de precisie werd beperkt en de reactietijd verhoogd. Ook bots met een bewust doorgevoerde extra vertraging van 267ms deden het nog altijd minstens zo goed als mensen. Met die verhoging kwam de reactietijd uit op 500ms, een vergelijkbare tijd met menselijke spelers.

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift van Science, onder de titel Human-level performance in 3D multiplayer games with population-based reinforcement learning. DeepMind publiceerde eerder al een paper over de training van de bots.

Lees het uitgebreide artikel op de site van Tweakers.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.