Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 04-06-2019 | Article Rating | (0) reacties

Wordt Grendel Games een Creative Hero?

Wordt Grendel Games een Creative Hero?

Donderdag 27 juni 2019 ontvangen zes professionals uit de creatieve industrie een Creative Heroes Award. De jury heeft 29 kanshebbers geselecteerd voor de titel Creative Hero 2019. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan professionals die een blijvende, positieve impact op mens, milieu of maatschappij hebben gerealiseerd.

Een van de genomineerden is Grendel Games dat met serious games een bijzondere combinatie biedt tussen wetenschap en entertainment. De games zijn het resultaat van jarenlang onderzoek waarbij het bedrijf internationale samenwerkingsverbanden is aangegaan met overheden, ziekenhuizen, scholen, en wetenschappers. Serious gaming blijkt serious business te zijn. Een grote zorgverzekeraar heeft al een miljoenenbelang in Grendel Games genomen. Het gamebedrijf biedt chirurgie op afstand: met een Wii-simulator kan de game bijvoorbeeld de omgeving van een buikholte nabootsen zodat chirurgen hun kennis kunnen blijven trainen. Chirurgen in opleiding werken er al mee, en het kost vele malen minder dan de bestaande simulatoren

De jury zegt over het bedrijf: "Grendel Games is veel meer dan ‘zomaar' een spelletjesontwikkelaar van het gebruikelijke genre: de schietspelletjes. Met serious games helpt het bedrijf om onze kennis, vaardigheden en maatschappelijke bewustwording te vergroten op een leuke, speelse en effectieve manier. Grendel Games zit bovendien in een krimpgebied (Friesland) waar het nu serieuze, hoogwaardige werkgelegenheid biedt."
Wie weet gaat Grendel Games op 27 juni naar huis met de Superhero Award voor de genomineerde die ‘de meeste impact heeft gerealiseerd’.

Bron: engineersonline.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.