Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-05-2019 | Article Rating | (0) reacties

HR: werven met online video

HR: werven met online video

Video biedt de mogelijkheid om op een innovatieve manier nieuwe talenten aan te trekken. Dat stelt Tom Ruijgrok op de site van Adformatie.

“Online video is al jaren een wezenlijk onderdeel van het wervingsproces. Maar met name in de laatste anderhalf jaar is er krapte op de arbeidsmarkt ontstaan. Niet alleen de grote bedrijven, maar ook het midden- en kleinbedrijf zoekt nu naar onderscheidende manieren om talent aan te trekken. Dat doen ze voornamelijk met video. Corporate sites hadden vaak al een ‘werken bij’-website waarop video’s waren te zien over het bedrijf. Maar steeds vaker wordt een complete videostrategie rond een recruitment-site neergezet”, stelt Ruijgrok.

Een trend die Ruijgrok aanmoedigt is co-creatie. “Steeds meer bedrijven maken zelf content. Vaak zijn corporate video’s heel gelikt, maar je zorgt voor authenticiteit door bijvoorbeeld je medewerkers met hun iPhone beelden te laten opnemen. Het moet echt zijn, zeker als je iets wilt vertellen over een bedrijf waar mensen willen werken.”

Tom Ruijgrok – van Online Video Platform Blue Billywig – is een van de sprekers tijdens het Online Video Event dat op 27 juni in Maarssen wordt gehouden.

Lees het hele interview op de site van Adformatie.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Wilfred Rubens (redactie) 09-06-2019

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Veel ronkende verhalen over gepersonaliseerd leren op. Lastige is een gebrek aan eenduidige definities. Wilfred Rubens beschrijft gepersonaliseerd leren als het gebruik maken van de karakteristieken van lerenden om hen specifieke, relevante en adaptieve leerervaringen te bieden.