Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 27-05-2019 | Article Rating | (0) reacties

HR-onderzoek: scholing prioriteit

HR-onderzoek: scholing prioriteit

Scholing en behoud van medewerkers krijgt in 2020 van HR de hoogste prioriteit. Het is voor het eerst in vijf jaar dat de werving van nieuwe medewerkers niet meer op de eerste plaats komt, blijkt uit het HR Trendonderzoek. Toch heeft 22 procent van de respondenten nog géén aanvullende initiatieven genomen om mensen te binden aan de organisatie.

De 78 procent die in 2019 wél aanvullende initiatieven neemt, kiest vooral voor het intensiveren van het opleidings- of loopbaanprogramma (42 procent). Andere belangrijke initiatieven zijn flexibilisering van het arbeidsvoorwaardenpakket (33 procent) en het onderzoeken van betrokkenheid (30 procent).

Het HR Trendonderzoek is een jaarlijks onderzoek naar de stand van HR, een initiatief van Performa, uitgevoerd door organisatieadviesbureau Berenschot en mede mogelijk gemaakt door AFAS.

Meer over de HR Trends op het HR Trendcongres.

Bron: HR Select


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Wilfred Rubens (redactie) 09-06-2019

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Veel ronkende verhalen over gepersonaliseerd leren op. Lastige is een gebrek aan eenduidige definities. Wilfred Rubens beschrijft gepersonaliseerd leren als het gebruik maken van de karakteristieken van lerenden om hen specifieke, relevante en adaptieve leerervaringen te bieden.