Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-05-2019 | Article Rating | (0) reacties

Games inzetten binnen een bedrijf

Games inzetten binnen een bedrijf

Gamification wint nog steeds aan populariteit. Serious Gaming wordt door steeds meer organisaties gebruikt, bijvoorbeeld om bij te scholen of iets nieuws te leren. Mensen houden van spelen: we zijn competitief en worden vrolijk van een spelletje. Veel organisaties passen game-principes al toe bij het onboarden. Maar gamification biedt veel meer mogelijkheden. De site BusinessBox geeft een aantal tips:

1. Geef een duidelijke impact

Een geweldig mooie animatie zorgt voor meer aandacht en betrokkenheid dan een stuk film van minder goede kwaliteit. Zorg dus dat jouw Gamification concept de juiste tone of voice heeft, een goede uitwerking (van hoge kwaliteit) heeft, en de juiste teksten gebruikt. Spreek de speler direct aan, en blijf deze gedurende de game triggeren om actief bezig te blijven. Probeer het zo persoonlijk mogelijk te maken, voor iedere medewerker die de game speelt.

2. Iedere speler is anders

Houdt rekening met het feit dat iedere medewerker (en dus iedere speler) in je organisatie anders is. Zo heeft de ene al ontzettend veel basisinformatie en is de game zo uitgespeeld, terwijl de ander over minder informatie beschikt en nog steeds vast zit in het eerste level. De ervaringen van iedere speler zijn verschillend, en iedere speler heeft een andere leercurve. Zorg dus voor voldoende variatie zodat sommige spelers zich niet gaan vervelen (wanneer de game te makkelijk is) en andere spelers niet gefrustreerd raken (wanneer het weer te moeilijk is). Je kunt dit bijvoorbeeld doen door verschillende niveaus (makkelijk, moeilijk) toe te passen.

3. De reden waarom

Zorg natuurlijk dat de spelers van je game de juiste motivatie hebben om deze game ook daadwerkelijk te doen. Niet alleen ‘moeten’ ze iets nieuws leren of bekend raken met nieuwe technieken; er moet iets meer tegenover staan. Kunnen de spelers bijvoorbeeld punten sparen waarmee ze uiteindelijk een leuk uitje kunnen plannen? Of maak je een ranking en krijgt de uiteindelijke winnaar een etentje van de zaak?

4. Blijf uitdagen

Hoe leuk een game ook is, wanneer het te vaak herhaald of te makkelijk (of juist te moeilijk) wordt haken veel spelers af. Zorg dus dat je een niveau hebt dat past bij iedere speler, maar houdt de uitdaging erin door de lat iedere keer net wat hoger te leggen. Voeg bijvoorbeeld her en der raadsels toe, stel regelmatig vragen en houd op deze manier de variatie erin.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

07-01

NEXT LEARNING 2020

Door: de Redactie
02-01

Gratis MOOC Migrant Literacies

Door: de Redactie

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-01-2020

Opkomst Microlearning in business