Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 29-05-2019 | Article Rating | (0) reacties

Markt voor MOOCs lijkt fors te groeien

Markt voor MOOCs lijkt fors te groeien

Afgelopen week was in Napels de EMOOCs 2019 Conference, Europa’s grootste congres voor professionals in de (online) onderwijssector. Meer dan 1.200 deelnemers van ruim 500 organisaties uit ongeveer 50 landen kwamen er voor naar Italie. MOOCs – online cursussen waarvoor iedereen zich veelal gratis mag inschrijven – staan centraal binnen de recente ontwikkelingen in onderwijsland en waren het belangrijkste aandachtsgebied tijdens de conferentie.

MOOCs stellen instellingen voor hoger onderwijs in staat nieuwe curriculumstructuren te ontwikkelen, een verbeterde mix van leercursussen aan te bieden en datagedreven meetmethoden te gebruiken om de leerresultaten te optimaliseren. Mede dankzij de mogelijkheid miljoenen mensen over de hele wereld te bereiken, worden MOOCs gezien als een baanbrekende manier van leren voor studenten, werkgevers, onderwijsinstellingen en academisch personeel. Volgens een prognoses zal de wereldwijde MOOC-markt de komende tijd snel gaan groeien: van circa $4 miljard in 2018 naar ruim $20 miljard in 2023, wat neerkomt op een samengestelde jaarlijkse groei van maar liefst 40%.

Bron: Computable


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Wilfred Rubens (redactie) 09-06-2019

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Veel ronkende verhalen over gepersonaliseerd leren op. Lastige is een gebrek aan eenduidige definities. Wilfred Rubens beschrijft gepersonaliseerd leren als het gebruik maken van de karakteristieken van lerenden om hen specifieke, relevante en adaptieve leerervaringen te bieden.