Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 20-08-2015 | Article Rating | (2) reacties

Onderzoek: groei e-learning zet door

Onderzoek: groei e-learning zet door Recent onderzoek van NIDAP laat zien dat de opmars van e-learning doorzet. Vier op de tien van de onderzochte organisaties maakt gebruik van e-learning (ruim 40%), in 2010 was dat nog 27%. Het onderzoeksbureau verwacht dat het aantal organisaties dat e-learning gaat gebruiken de komende jaren nog verder zal toenemen tot ruim 60%. Tevens wordt een steeds groter deel van het budget dat aan opleidingen wordt besteed, gereserveerd voor e-learning. Naast e-learning bij de overdracht van kennis wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van e-learning voor de soft skills. Ria van ‘t Klooster (directeur NRTO): ‘Volwassenen die een opleiding volgen moeten dat vaak combineren met hun werk en een druk privéleven. E-learning biedt juist deze groep de mogelijkheid om op vrijwel ieder gewenst moment hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. E-learning is een mooi voorbeeld van het maatwerk dat de private opleiders leveren en geeft aan hoe belangrijk het is om aan te sluiten bij de vraag van de deelnemers zelf en de werkgevers. Door gebruik te maken van slimme en effectieve leermethoden en deze ook te combineren met klassikaal onderwijs dan wel training op de werkplek zorgen deze opleiders ervoor dat de opleiding toegankelijk is voor deelnemers’. Eerdere onderzoeken laten een zelfde trend zien waaronder de uitkomsten van de SEO marktmonitor (april 2015). Er is een trend waarneembaar waarin een verschuiving is van contactonderwijs naar gecombineerde vormen, zoals een deel online en een deel klassikaal. Tevens sluiten de resultaten aan op eerder onderzoek van NIDAP (april 2015) onder 3.000 deelnemers aan opleidingen. Ook daaruit bleek dat deelnemers maatwerk willen. Denk daarbij aan het volgen van een opleiding ’s avonds, online, in het weekend of op de werkplek. Paul van der Wal (directeur NIDAP): ‘De onderzoeksresultaten laten een groei van de markt zien. De toename van de groei van e-learning wijst er mogelijk op dat e-learning geen vervanging betekent van de traditionele leervormen, maar een aanvulling is’. De NRTO is de brancheorganisatie voor private trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat er jaarlijks in deze sector circa 1,3 miljoen mensen, voornamelijk volwassenen, worden opgeleid en dat er € 3,4 miljard (2015) wordt omgezet.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Joke van Cappelle
Van Joke van Cappelle | 21-08-2015
Een combinatie van e-learning met klassikale sessies, vaardigheidstrainingen en communicatie mogelijkheden maakt het leren ook veel afwisselender en leuker. Deze wijze van leren wordt ook wel blended learning genoemd. Maar hoe pak je dat aan? Lees gerust mijn blogartikel voor meer uitleg: http://blog.futurelearning.nl/2015/03/11/blended-learning-en-meer/

Jan. Bakker
Van Jan. Bakker | 26-08-2015
blended learning voor soft skills kun je uitstek combineren met intensieve korte workshops met acteurs. Blender doet dat al en met succes. En tegen zeer concurrerende tarieven.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.