Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 17-08-2015 | Article Rating | (0) reacties

Innovatieve onboarding bij BP

Innovatieve onboarding bij BP

Dat e-learning veel meer is dan leermodules in een LMS, wordt tegenwoordig breed onderkend. Maar toch zul je organisaties de kost moeten geven, waar die beperkte benadering van e-learning nog dominant is. Je hebt per slot van rekening veel betaald voor het LMS en je hebt een schat aan ervaring in het maken van leermodules, waarom zou je al die investeringen niet benutten. Met dat in het achterhoofd is de case van oliegigant BP inspirerend. De redactie kwam de case tegen op blog.degreed.com. Daarin wordt beschreven hoe BP zijn onboarding-programma rigoureus omgooide, toen bleek dat het standaard inwerkprogramma weinig effectief was. Medewerkers gaven aan dat het formele inwerkprogramma verantwoordelijk was voor hooguit 15% van de kennis die ze hadden opgedaan. De andere 85% kwam uit informele leermomenten. Voor BP de reden om het onboarding-programma aan te pakken. In hoofdlijnen ziet die aanpak er als volgt uit:

1. geen traditionele leerprogramma’s meer. In de woorden van BP: ‘no one goes out and searches for an e-learning course. People go out and search for useful web sites and videos.  So replace courses with new kinds of resources designed to help people get up to speed more successfully, in specific moments of need — for example, step-by-step how-to guides, articles, videos featuring advice from BP employees and executives, and games, infographics and animations. A simple checklist ended up being the most popular content in the induction process’.

 

2. aanbod niet meer via het LMS, maar via een ‘open, user-friendly portal, to make the content and the experience as simple as possible and as accessible as possible’.

 

3. medewerkers niet alleen zien als consumenten van content, maar ook als producenten: ‘we’re actually taking their expertise and their learning and bringing it to a central point where it can benefit everybody’.

 

Lees het hele artikel op degreed.com.

Voor meer innovatieve aanpakken van onboarding , zie op e-Learning.nl ook de praktijkcase van Jutten Simulation en de case van TinQwise.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.