Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 09-05-2019 | Article Rating | (0) reacties

‘Digitalisering helpt bij het leren’

‘Digitalisering helpt bij het leren’

'Digitalisering helpt bij leren’, stelt decaan Marion Debruyne van Vlerick Business School in Management Scope. Gebruik van technologie en het lanceren van online MBA’s noopt tot introspectie, zegt zij. ‘De uitdaging is om online onderwijs dezelfde diepgang te laten hebben als het klassieke leren – en hoe bouw je eigenlijk een relatie op met degene aan de andere kant van het scherm?’

Het digitalisering van het onderwijs is meer dan alle informatie online zetten en het filmen en online zetten van colleges. “Ons onderwijs is heel interactief en dicht op de praktijk. Daarom werken we ook online met elementen als digitale rollenspellen, simulaties, oefeningen en interactieve video’s. Deelnemers gaan door de week in hun eigen tempo aan de slag, maar in het weekend hebben we synchrone sessies waarbij iedereen inlogt en voor elkaar zichtbaar is op het scherm. De professor fungeert daarbij als coach die actief kan inspelen op wat iemand in de week ervoor heeft gedaan, tips kan geven of iets kan oppakken wat de hele groep heeft laten liggen.”

Om op de hoogte te blijven van technologische ontwikkelingen, heeft de opleiding een Learning Innovation Center opgezet. Een expertisecentrum op het gebied van digitaal leren. Het VLIC onderzoekt welke technologie oplossingen kan bieden en helpt professoren bij de digitale transformatie. Wat het VLIC ook doet, is het stellen van de vraag: if technology is the answer, what is the question? “Ik zie namelijk dat we ons soms blindstaren op alles wat er op technologisch gebied mogelijk is, maar vergeten te vragen hoe we daarmee meerwaarde creëren voor onze klanten. In ons geval: hoe kunnen we nog meer impact van leren teweegbrengen met hulp van technologie? Die vraag moeten we altijd voor ogen houden, anders gaan we voor de fancy tools zonder dat ze iets toevoegen.”

Lees het hele interview met decaan Debruyne op de site van Management Scope.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.