Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 25-04-2019 | Article Rating | (0) reacties

5G-netwerk belangrijk voor e-learning

5G-netwerk belangrijk voor e-learning

Mobiel wordt steeds belangrijker voor het leren. De opkomst van micro-learning versterkt deze trend. Of misschien kun je stellen dat mciro-learning zo snel groeit, omdat mobiele apparaten als telefoons en tablets bij vrijwel iedereen onder handbereik zijn.

Het installeren van een 5G-netwerk zal die trend alleen maar versterken. Althans, dat is wat leverancier Huawei verwacht. Vooral bij gaming en e-learning gaan het netwerk zijn nut bewijzen. Mede door de verwachte doorbraak van virtual (vr) en augmented reality (ar). ‘Het omslagpunt is nu bereikt,’ stelt Haweiu. ‘De lichtere headsets maken de gebruikservaring meer comfortabel.’ Het bedrijf verwacht dat in 2025 liefst 340 miljoen consumenten vr/ar gebruiken. Negen procent van de bedrijven gebruik dan vr- of ar voor applicaties.’

Bron: Computable

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Wilfred Rubens (redactie) 09-06-2019

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Veel ronkende verhalen over gepersonaliseerd leren op. Lastige is een gebrek aan eenduidige definities. Wilfred Rubens beschrijft gepersonaliseerd leren als het gebruik maken van de karakteristieken van lerenden om hen specifieke, relevante en adaptieve leerervaringen te bieden.