Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 10-04-2019 | Article Rating | (0) reacties

Learning Is a Learned Behavior. Here’s How to Get Better at It.

Learning Is a Learned Behavior. Here’s How to Get Better at It.

Soms krijg je nog te horen van mensen: “Ik kan niet leren, dus laat maar”. Wat doe je dan? In dit artikel gaat Ulrich Boser in op hoe je beter leert, want leren moet je ook leren. En als je kunt leren, dan kun je er nog beter in worden door te letten op de drie manieren om te leren, die Boser beschrijft. Hij baseert zijn artikel op onderzoek.

De drie manieren zijn:

  1. Organize your goals: wat wil je leren, hoe wil je leren, wat is je tijdspad. Volgens Boser gaat het om projectmanagement. Het maakt dat je je negatieve gevoelens beter onder controle kunt houden. Je bent daardoor effectiever in je leren.
  2. Think about thinking: metacognitie, denk na over welke kennis hebt, hoe je op ideeën komt en wat je doet om je kennis te krijgen. Door hiermee bezig te zijn word je je bewust van dat je leert en ga je de leerstof beter doorgronden en maak je het je eigen.
  3. Reflect on your learning: we leren het meeste op de momenten dat we niet met het onderwerp bezig zijn. Ben je in een discussie, dan kom je niet op het juiste argument terwijl dat wel gebeurt als je aan je de afwas doet.    

Boser motiveert ons om te gaan leren, door bewust te letten op deze drie punten. Bij Let’s Learn! zijn we het hier zeker mee eens. We hebben ons dan ook voorgenomen nog beter op deze drie punten te focussen om zelf te blijven leren én om uit te dragen in ons dagelijkse werk.  


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.