Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Tele'Train Talent | 17-06-2015 | Article Rating | (2) reacties

Learning Analytics: 4 redenen waarom

Learning Analytics: 4 redenen waarom


Zoals we in onze 
voorspelling van e-learning trends in 2015 hebben aangegeven, nadert het digitale leren de volwassenheid. Learning Analytics zijn hier een essentieel deel van.

Inzicht in het leergedrag


Learning Analytics kan voor zowel de  cursisten als de (e-learning) ontwikkelaar zeer waardevol zijn. In feite is Learning Analytics een verzamelnaam  voor alle data die onttrokken kan worden bij het volgen van bijvoorbeeld een e-learning cursus.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe snel een cursist een e-learning doorloopt, waar hij/zij vastloopt, de score van een cursist op een bepaald onderdeel, enzovoorts.

Dit soort data geeft zowel de gebruiker als de ontwikkelaar  meer inzicht  hoe cursisten het digitale les materiaal  ervaren en waar extra aandacht noodzakelijk is. In het artikel op www.teletrain-talent.nl kunt u 4 redenen om vandaag nog te starten met het bijhouden van uw Learning Analytics. Wij geven hier alvast de eerste!

1. Persoonlijk en op maat voor de cursist

Learning Analytics kan de cursist  helpen voor een meer gestroomlijnde en persoonlijke leerervaring. Door gebruik te maken van Learning Analytics kan een cursist zelf zien hier lang hij/zij met een bepaald onderwerp bezig is. Maar ook de ontwikkelaar kan deze dat terugbekijken en ervoor kiezen om cursussen met een lange doorlooptijd nog eens te herevalueren.

Daarnaast kunnen cursisten, die moeite hebben met specifieke onderwerpen kiezen om extra te oefenen. Tele’Train Talent ontwikkelde hiervoor speciaal de SmartTrainer App. Hiermee kunnen cursisten extra oefeningen maken wanneer zij daar zelf tijd voor hebben.

Binnen een e-learning platform kunt u ervoor kiezen   om cursisten met behulp van links naar platformen en/of websites te sturen voor extra informatie omtrent het onderwerp waar ze moeite mee hebben.

De andere 3 Redenen weten?

Learning Analytics gaan veel dieper en brengen nog veel meer voordelen met zich mee. Meer weten?

>>> Lees het volledige artikel hier op teletrain-talent.nl!



Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

David Terloop
Van David Terloop | 17-06-2015
Interessant. Als je dat kan monitoren, kan je wel veel over de cursist en uiteijndelijk de usability leren. Dus vooral hoe je een e-learning nóg beter kan maken. Heeft e-learning.nl goede voorstellen van software hiervoor?

Dank,

David
Harm Weistra (hoofdredacteur)
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) | 17-06-2015
Voor het monitoren van het gebruik van zowel cursisten/studenten als docenten zou je naar EesySoft kunnen kijken. Deze software wordt veel gebruikt in de Blackboard-omgeving, maar kan ook simpel in andere leeromgevingen worden geïnstalleerd. EesySoft houdt elke beweging in die omgeving bij, biedt standaard analyses en met een geavanceerd analyse tool kan in de grote bak met gegevens aan data mining worden gedaan. Zie: www.eesysoft.com/
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.