Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 12-06-2015 | Article Rating | (2) reacties

SCORM Cloud: test content en LMS

SCORM Cloud: test content en LMS

Menig ontwikkelaar van e-learning-content zal het herkennen. Denk je dat je content aan alle standaarden voldoet, blijkt de samenwerking met het leermanagementsysteem (LMS) verre van vlekkeloos. Hoe kom je er achter waar dat aan ligt? Dan kan SCORM Cloud een uitkomst bieden. Deze dienst kan gratis worden uitgeprobeerd. Maar uiteindelijk zal er voor moeten worden betaald.

Het weblog van Articulate E-Learning Heroes geeft uitleg wat SCORM Cloud is en hoe het werkt.

Een SCORM Cloud account aanmaken zou een volgende stap kunnen zijn.  


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Future Learning
Van Future Learning | 15-06-2015
Wij merken dat veel bedrijven en organisaties hiermee te maken hebben. Er zijn ook LMS systemen die een ingebouwde auteurstool bevatten, eigenlijk is dat dan een LCMS: Learning Content Management System (voorbeeld is open source ILIAS). Bij zo'n LCMS zijn deze problemen niet aanwezig. Een ander groot voordeel is dat de toetsvragen ook maar eenmaal in het LCMS ontwikkeld hoeven te worden. Deze zijn te gebruiken als controle vragen in de e-learning modules en als toetsvraag in de toets.
Joep Lenglet
Van Joep Lenglet | 15-06-2015
Waar een LCMS vaak tegen problemen aanloopt is wanneer de content dat in een dergelijk systeem is gemaakt door de organisatie wil worden uitgewisseld met collega organisaties.

Binnen een LCMS zijn de problemen uiteraard niet aanwezig, maar vaak zijn deze ingebouwde auteurstools niet 100% SCORM compliant. De modules zijn vaak wel in andere systemen af te spelen, maar hebben dan beperktere functies, met name in relatie tot toetsen (Ilias heeft bijvoorbeeld een toetsdatabank die niet SCORM is).

Een LCMS is dus prettig wanneer de gemaakte content alleen bedoeld is om binnen dit LCMS af te spelen, maar wanneer men aspiraties heeft de content te delen met organisaties buiten het systeem levert dit vaak (grotere) problemen op dan bij het gebruik van SCORM authoring tools.

Wij zien tevens vaak dat wanneer organisaties op termijn kiezen een overstap van LMS systemen te maken zij tegen de problemen van een dergelijke 'vendor lock in' aanlopen.

Denk dus van te voren goed na hoe toekomstbestendig de content is die je in een LCMS ontwikkeld!
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.