Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 26-02-2019 | Article Rating | (0) reacties

Macro vs micro eLearning

Macro vs micro eLearning

We vonden een goed artikel waarin de termen macroleren en microleren worden uitgelegd.  Macroleren wordt in het artikel geassocieerd met een lange termijn leerpad en een curriculum, terwijl microleren voor een incidentele leerbehoefte staat. Het zijn volgens de auteur op video gebaseerde leermomenten die een supplement zijn bovenop het curriculum.

Wij vinden het bij Let’s Learn! een interessante gedachtegang, waar we deels in mee gaan. Voor ons is macroleren alles waarvan je weet dat je aan het leren bent, waar je tijd voor moet maken. Het kan dus een webinar zijn, maar ook een volledige leergang of opleiding. Voor de schrijvers van dit artikel ligt het iets anders. Macroleren zou staan voor lange termijn, een echt curriculum.

Microleren daar tegenover vinden ze videoleren. Dat is in de beleving van Let’s Learn! niet de enigste vorm van microleren. Wij werken ook regelmatig met flipbooks, pdf’s, podcasts en infographics. Alles om de lerende snel te helpen in zijn leerbehoefte. Door de verschillende manieren te mixen ontstaat er een honger bij de lerende die goed te stillen is met microlearning interventies. En dat is waar we voor staan: zoveel mogelijk mensen aan het leren krijgen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Meest gelezen nieuws

30-04

Persoonlijke kracht

Door: SkillsTown
16-05

Ze moeten leren, maar willen ze ook?

Door: de Redactie
19-05

Oproep van de Nationale AI-cursus

Door: de Redactie

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 13-03-2018

Is 360 VR de heilige graal ?

Wat is 360 virtual reality? En wat kun je ermee? Een beschouwing van Helma van den Berg van Let's Learn.