Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 12-02-2019 | Article Rating | (0) reacties

Is Microlearning Really Learning? It Depends …

Is Microlearning Really Learning? It Depends …

In dit artikel op de site van Learning Solutions Magazine wordt kritisch gekeken naar waar je microlearning kunt toepassen. Daarbij is het uitgangspunt dat er ‘just enough’ informatie in de microlearning is verwerkt. Een goed uitgangspunt, dat inderdaad gehanteerd wordt.

Vervolgens wordt besproken waarvoor microlearning werkt en goed ingezet kan worden. Dit is volgens Pamela Hogle (de auteur) voor:

  • Nieuwe en vergeten skills
  • Performance support
  • Herhalen van content met tussenpozen (spaced repetition).

Ook betoogt ze dat het soms werkt voor gedragsverandering. Bij Let’s Learn! zijn we het daarmee eens, mits het proces van leren van nieuw gedrag ook bestaat uit macrolearnings. Dat zijn in onze visie de momenten waarop je met elkaar leert, de tijd hebt om gedrag te zien, te voelen, te ervaren en na te doen. In de praktijk is het inzetten van alleen een microlearning met ‘just enough’ informatie onvoldoende om een grote gedragsverandering te krijgen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Wilfred Rubens (redactie) 09-06-2019

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Veel ronkende verhalen over gepersonaliseerd leren op. Lastige is een gebrek aan eenduidige definities. Wilfred Rubens beschrijft gepersonaliseerd leren als het gebruik maken van de karakteristieken van lerenden om hen specifieke, relevante en adaptieve leerervaringen te bieden.