Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 05-02-2019 | Article Rating | (0) reacties

Piloten scoren beter na virtuele 3D-training

Piloten scoren beter na virtuele 3D-training

Lufthansa Aviation Training (LAT) past als eerste vliegopleider ‘virtual and augmentend reality’ toe tijdens het de training Visual Flight Rules (VFR). De luchtvaartmaatschappij werkt hiervoor samen met het bedrijf 3spin.

Met deze 3-D variant worden studenten virtueel en interactief voorbereid op hun eerste ‘overland’ vluchten. Daarbij raken ze zonder een meter te hebben gevlogen vertrouwd met de indeling van het luchtruim en kenmerkende objecten op de grond. Voor deze trainingsvariant worden door Samsung ontwikkelde VR-brillen gebruikt.

Uit onderzoek van de Technische Universiteit van Berlijn blijkt dat studenten die gebruik maken van deze technologie zo’n vijftien procent beter presteren en minder stress ervaren dan wanneer er daadwerkelijk gevlogen wordt.

Het initiatief is bekroond door het magazine E-learning Journal.

Bron: PilootEnVliegtuig


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Wilfred Rubens (redactie) 09-06-2019

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Veel ronkende verhalen over gepersonaliseerd leren op. Lastige is een gebrek aan eenduidige definities. Wilfred Rubens beschrijft gepersonaliseerd leren als het gebruik maken van de karakteristieken van lerenden om hen specifieke, relevante en adaptieve leerervaringen te bieden.