Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 01-04-2015 | Article Rating | (0) reacties

Big Data en Learning Analytics

Big Data en Learning Analytics

Interessante introductie op de site FreeVideoLectures.com over de groei en de mogelijkheden van big data binnen e-learning. “Big Data refers to an approach to informing decision making with analytical insight derived from (…) very large, diverse sources of data” (John Akred). Anders geformuleerd, wat doen we binnen e-learning met al die gestructureerde en ongestructureerde gegevens die (kunnen) worden opgeslagen zodra een lerende online is. De toepassingen lopen uiteen van inzicht krijgen hoe cursussen worden gebruikt, hoe lerenden met de stof omgaan tot hoe effectief de interventies zijn. Het artikel op FreeVideoLectures.com geeft een eerste aanzet tot nadenken. Ook verwijst het naar MOOCs over dit onderwerp:


·         BIG DATA in Education

·         BIG DATA applications and Analytics

·         WEB intelligence and BIG DATA



Op de site BinnenlandsBestuur.nl eveneens aandacht voor het analyseren van de gebruiksgegevens. Helma van den Berg - manager operations HEMA academie – schrijft over HR analytics en learning analytics. Zij bezocht Learning Technologies 2015 in Londen en woonde verschillende lezingen bij met het onderwerp Learning Technologies. Zij schrijft: “Steeds weer was mijn conclusie dat het als een must gezien werd, maar wat analytics de HRM’er precies oplevert, werd niet duidelijk door de sprekers uitgelegd. Het ging over organiseren en combineren van data, waarmee je conclusies kon trekken voor je medewerkers. Niemand kon er voorbeelden bij geven.”

Helma van den Berg ging daarom zelf op zoek naar voorbeelden en voordelen. Die vond ze onder andere bij SURF en bij de Belgische HR-analyticus Luc Smeyers. Aan het eind van haar artikel laat Van den Berg met een voorbeeld zien hoe ‘analytics’ op de werkplek kan worden ingezet om werknemers just-in-time precies de juiste (leer-)content aan te bieden om een taak succesvol uit te voeren.

Meer recente artikelen:

Learning analytics – a potential tool in medical education

 

Big data insights help improve education outcomes in India

 

Big Data and the Internet of Things Make Our World Smarter

Bronnen:
FreeVideoLectures.com en BinnenlandsBestuur.nl


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.