Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 30-03-2015 | Article Rating | (0) reacties

MOOCs TU Delft winnen prijzen

MOOCs TU Delft winnen prijzen

Drie MOOCs van de TU Delft krijgen een Award for OpenCourseWare Excellence van het wereldwijde Open Education Consortium. Het consortium is de grootste internationale organisatie op het gebied van open onderwijs.

 

Solving Complex Problems, van Alexander de Haan, gaat over ‘Complex Multi Actor Systems’, ‘spaghetti situaties’ waarin alles met elkaar verbonden lijkt en veel factoren elkaar beïnvloeden.

 

Delft Design Approach van Jaap Daalhuizen krijgt een Award of Excellence in de categorie ‘Open MOOC’. Deze cursus is een gestructureerde benadering die ontwerpers helpt om complexe ontwerpopdrachten aan te pakken, zoals het in kaart brengen van de context van gebruikers.

 

The Human Controller, van David Abbink, is een vak in de Masteropleiding Mechanical Engineering. Het materiaal van dit vak, bijvoorbeeld videocolleges, oefeningen, artikelen, tentamenvragen, is als OpenCourseWare (OCW) vrij beschikbaar op internet. Het Open Education Consortium geeft het vak een prijs voor ‘Outstanding (OCW) Course‘.

 

De prijzen worden uitgereikt op het jaarlijkse congres van het Open Education Consortium, van 22 tot 24 april in Canada.

 

De TU Delft publiceert sinds 2007 het materiaal van vakken online als OpenCourseWare. Ook biedt de universiteit sinds september 2013 MOOC’s aan die gevolgd kunnen worden door ieder die toegang heeft tot internet. Bijzonder aan de MOOC’s van de TU Delft is dat ze volledig open zijn (onder een vrije of open licentie worden gepubliceerd), dat wil zeggen dat anderen het materiaal (niet-commercieel) mogen gebruiken.

 

Bron: National Onderwijsgids


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.