Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 21-01-2019 | Article Rating | (0) reacties

Sanoma Learning neemt Iddink Group over

Sanoma Learning neemt Iddink Group over

Het Finse bedrijf Sanoma Learning neemt educatieve dienstverlener Iddink Group over van eigenaar NPM Capital. De acquisitie omvat alle onderdelen van de groep in Nederland, België en Spanje. Na de overname gaan Malmberg en Iddink Group samenwerken in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs op het terrein van geïntegreerde digitale oplossingen.

Iddink Group is met Iddink vooral bekend als distributeur van leermiddelen en als maker van de veelgebruikte leerlingadministratiesystemen Magister en Eduarte. Iddink Group heeft zich in de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld tot aanbieder van digitale platformen. Het Finse Sanoma Learning is eigenaar van educatieve uitgeverijen in diverse Europese landen, waaronder Malmberg in Nederland en VAN IN in België.

Sanoma Learning krijgt door de overname toegang tot Iddink’s digitale leeroplossingen voor het onderwijs. De Iddink Group geeft aan te blijven samenwerken met alle uitgevers en zegt dat de gecreëerde oplossingen en platformen voor de hele markt beschikbaar blijven. De bedrijven zullen opereren als aparte dochterondernemingen en hun niet-exclusieve samenwerking staat open voor alle andere aanbieders van content en platformen.

Historie, ervaring en visie

Malmberg (opgericht in 1885) en Iddink (opgericht in 1922) vullen elkaar goed aan, zegt John Martin, CEO van Sanoma Learning: “We bieden maatwerk voor leerlingen en willen scholen ontzorgen. We versterken elkaar in het ontwikkelen van methoden, platformen en diensten voor het onderwijs. Met hetzelfde doel voor ogen: het aanbieden van de beste gepersonaliseerde én betaalbare onderwijsoplossingen.”

Malmberg en Iddink Group werken al jaren samen. Door de digitale ontwikkelingen kwamen er steeds meer raakvlakken in hun dienstverlening: “Ik ben enthousiast dat het nu echt mogelijk wordt om leeroplossingen te bieden die passen bij eigentijds onderwijs,” aldus Wijnand Spring in ’t Veld, CEO van Iddink Group, “Malmberg, VAN IN en Iddink Group blijven zelfstandig opereren in de Nederlandse en Vlaamse markt en bieden hun eigen producten en diensten aan.

De overname wordt voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de ondernemingsraad van Iddink Group.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.