Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-01-2019 | Article Rating | (0) reacties

Groei game-industrie vraagt om juridische aanpak

Groei game-industrie vraagt om juridische aanpak

De sterke groei van de game-industrie leidt tot nieuwe uitdagingen, stelt René Otto, advocaat bij Van Iersel Luchtman. Hij maakt onderdeel uit van een advocatenteam dat gespecialiseerd is in het adviseren van de game-industrie. Op MijnGezondheidsgids geeft hij zijn visie op de industrie en legt hij uit welke juridische onderwerpen actueel zijn.

Hij snijdt een aantal knelpunten aan:

-        de financiering: “In de praktijk blijkt het niet eenvoudig om private of publieke investeringen te vinden, waardoor een aantal veelbelovende projecten niet van de grond is gekomen. Mogelijk dat het stigma dat videogames alleen voor kinderen zijn daaraan bijdraagt”.

-        de Algemene Verordening Gegevensbescherming: “De wet heeft gevolgen voor het verzamelen van informatie over spelers, terwijl deze informatie belangrijk kan zijn voor ontwikkelaars”.

-        in-game aankopen, zoals loot boxes: “De speler koopt hierbij niet een specifiek voorwerp, maar een soort (schat)kist waarvan de inhoud nog onbekend is. De inhoud wordt namelijk willekeurig gegenereerd. (…)Wereldwijd onderzoeken de kansspelautoriteiten in hoeverre er sprake is van gokken en of er nadere regels vereist zijn”.  

Lees het hele artikel op: MijnGezondheidsgids


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.