Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 23-01-2019 | Article Rating | (0) reacties

Groei game-industrie vraagt om juridische aanpak

Groei game-industrie vraagt om juridische aanpak

De sterke groei van de game-industrie leidt tot nieuwe uitdagingen, stelt René Otto, advocaat bij Van Iersel Luchtman. Hij maakt onderdeel uit van een advocatenteam dat gespecialiseerd is in het adviseren van de game-industrie. Op MijnGezondheidsgids geeft hij zijn visie op de industrie en legt hij uit welke juridische onderwerpen actueel zijn.

Hij snijdt een aantal knelpunten aan:

-        de financiering: “In de praktijk blijkt het niet eenvoudig om private of publieke investeringen te vinden, waardoor een aantal veelbelovende projecten niet van de grond is gekomen. Mogelijk dat het stigma dat videogames alleen voor kinderen zijn daaraan bijdraagt”.

-        de Algemene Verordening Gegevensbescherming: “De wet heeft gevolgen voor het verzamelen van informatie over spelers, terwijl deze informatie belangrijk kan zijn voor ontwikkelaars”.

-        in-game aankopen, zoals loot boxes: “De speler koopt hierbij niet een specifiek voorwerp, maar een soort (schat)kist waarvan de inhoud nog onbekend is. De inhoud wordt namelijk willekeurig gegenereerd. (…)Wereldwijd onderzoeken de kansspelautoriteiten in hoeverre er sprake is van gokken en of er nadere regels vereist zijn”.  

Lees het hele artikel op: MijnGezondheidsgids


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Wilfred Rubens (redactie) 09-06-2019

Gepersonaliseerd leren heilige graal?

Veel ronkende verhalen over gepersonaliseerd leren op. Lastige is een gebrek aan eenduidige definities. Wilfred Rubens beschrijft gepersonaliseerd leren als het gebruik maken van de karakteristieken van lerenden om hen specifieke, relevante en adaptieve leerervaringen te bieden.