Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 02-03-2015 | Article Rating | (0) reacties

Onderwijs verandert fundamenteel

Onderwijs verandert fundamenteel

Of technologie invloed heeft op het onderwijs, lijkt geen discussie meer. Volgens schattingen van onderzoeksbureau Gartner, wordt dit jaar wereldwijd in de onderwijssector bijna 68 miljard dollar uitgegeven aan technologie. Maar waar gaat technologie het verschil maken? Volgens Jan-Martin Lowendahl, vice president en analist bij Gartner, zal de invloed van technologie fundamenteler zijn dan de inzet van tools binnen de huidige manier van werken: "Social and economic pressures are forcing senior education leaders to rethink business models and consider a range of new technologies".

 

Gartner heeft een top 10 van strategische technologieën voor het onderwijs samengesteld. Het is geen lijst met tools die besparingen opleveren in tijd of geld. Het gaat om strategische technologieën, die volgens Gartner in 2015 op de actielijst van elke CIO in het onderwijs zouden moeten staan.

 

De top 10 ziet er als volgt uit:

 

1. Adaptive learning

 

2. Adaptive e-textbooks

 

3. Customer relationship management (CRM)

 

4. Big data

 

5. Sourcing strategies

 

6. Exostructure

 

7. Open microcredentials

 

8. Digital assessment

 

9. Mobile

 

10. Social learning

 

Voor uitleg en verdere toelichting, lees het hele artikel over Gartner op InformationAge.com.

 

Dat het wat betreft microcredentials menens is, mag wel blijken uit de samenwerking die MOOC-provider Coursera is aangegaan met technologiebedrijven als Google en Instragram. Gezamenlijk lanceren zij het concept van microdegrees. Daarin werken zij samen met de top van de Amerikaanse universiteiten. Sommigen voorzien in deze samenwerking het einde van universitaire diploma's zoals we die nu kennen (lees Brookings.edu).

 

Meer over microcredentials op Altcred.org.

Meer over de samenwerking tussen Coursera en technologiebedrijven op The Chronicle of Higher Education en op de site van Coursera.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Geen artikelen gevonden

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.