Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SkillsTown | 13-12-2018 | Article Rating | (0) reacties

Succesvol leren

Succesvol leren Leren is leuk! Door nieuwe dingen te leren weet je meer. Je kunt meer. Je snapt zaken beter. Je kunt met nieuwe kennis en vaardigheden hogerop komen binnen je werk. Leuke(re) klussen binnen halen. En door nieuwe dingen te leren blijf je groeien. Tegelijk is het voor veel mensen best een klus om met plezier te leren. Ze weten niet hoe ze het aan moeten pakken. Ze vinden het lastig om werk, privé en de opleiding te combineren. Of ze denken dat ze niet slim genoeg zijn. Dat ze het niet kunnen. Daarom beginnen ze niet aan een cursus of een opleiding of ze houden er halverwege mee op.

Als iemand een cursus of een opleiding niet leuk vindt, kan hij of zij er gewoon mee stoppen natuurlijk. Maar de praktijk leert dat er vaak iets anders wordt bedoeld als hij zegt: ‘Ik vind het niet leuk.’ Wat hij of zij vaak eigenlijk bedoelt is ‘Het is teveel… het is te moeilijk… ik kan het niet’, enzovoort. Om te voorkomen dat iemand de start uitstelt, voortijdig afhaakt of met onnodig veel chagrijn de cursus of opleiding volgt, loont het om te ontdekken wat er precies aan de hand is. Dit kan door drie belangrijke vragen te stellen. Welke vragen dit zijn, en welke inzichten in tips dit oplevert, wordt besproken in het gratis webinar van de maand van SkillsTown.

De expert
Mirjam Pol, van huis uit gezondheidswetenschapper, is sinds 2003 werkzaam als studieadviseur bij de VU/VUmc. Zij heeft inmiddels drie boeken over leren geschreven. Het eerste boek ‘Nog Slimmer!’ (2008) is gericht op studenten. Het tweede boek ‘Succesvol Leren!’ (oktober 2013), is speciaal gericht op volwassenen die een cursus of opleiding willen volgen. Haar laatste boek is ‘Studeren zonder stress’ (2017), ook gericht op studenten. Ze geeft daarnaast lezingen over succesvol leren en mindset.

Kosteloos dit webinar volgen
Schrijf je hier in om een persoonlijke login te ontvangen. Hiermee kun je iedere maand een nieuw webinar volgen in de online academie.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

07-01

NEXT LEARNING 2020

Door: de Redactie
02-01

Gratis MOOC Migrant Literacies

Door: de Redactie

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-01-2020

Opkomst Microlearning in business