Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-11-2018 | Article Rating | (0) reacties

LEARNTEC blijft innoveren en groeien

LEARNTEC blijft innoveren en groeien

De 27e LEARNTEC in het Duitse Karlsruhe staat van 29 tot en met 31 januari in het teken van de laatste trends en ontwikkelingen. Op het congres bieden nationale en internationale sprekers een blik op de toekomst van de digitale leermarkt en worden succesvol educatieve projecten gepresenteerd, waarbij zoveel mogelijk de link wordt gelegd met wat op de beurs is te zien en te beleven. Onderwerpen die voorbijkomen zijn AR, VR en Mixed Reality in leerscenario's, Digital Leadership, Agility en Design Thinking, maar ook Big Data, Artificial Intelligence en Adaptive Learning. Het congres is voor het eerst opgezet in samenwerking met Workplace Learning-expert Jane Hart, die de conventie uitbreidt met Engelstalige lezingen. Het programma staat online.

In totaal delen meer dan 120 presentatoren hun kennis door het geven van lezingen en het faciliteren van workshops. Open space-sessies en open rondetafelgesprekken zijn bedoeld voor het delen van kennis tussen presentatoren en deelnemers. 

Nieuw is de Creativity Suite waar de bezoekers de mogelijkheid krijgen om kennis met elkaar te delen. Zonder vooropgezet tijdschema of programma, worden bezoekers uitgenodigd om hun eigen onderwerpen aan te dragen, lezingen te geven en te beluisteren, of deel te nemen aan workshops over spontaan gekozen thema's.

Op de beursvloer is veel aandacht voor Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) waarvan wordt gedacht dat die aan belang zullen winnen binnen leren en opleiden. Volgens een recente studie van Capgemini denkt de helft van de bevraagde bedrijven dat AR en VR de komende drie tot vijf jaar de standaard worden voor leren en ontwikkelen.

Bezoek de site van de LEARNTEC voor meer nieuws en ontwikkelingen. 

Aanmelden voor de LEARNTEC kan online. Lezers van de nieuwsbrief van e-Learning.nl ontvangen een forse korting op de toegangsprijs. Meer daarover in de eerstvolgende nieuwsbrief die verschijnt in de week van 12 november.Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.