Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 22-10-2018 | Article Rating | (0) reacties

The difficulty with learning transfer

The difficulty with learning transfer

In het artikel ‘Learning transfer: the difficulty with creating new habits’, betoogt Paul Matthews, CEO van PeopleAlchemy dat leren niet altijd logisch en effectief is als het gaat om het veranderen van gedrag. Hij onderbouwt zijn bevindingen door in te gaan op hoe gewoontes en gedrag tot stand komen. Vervolgens gaat hij in op de grootste dwarsligger bij dit proces: emoties.

Hij sluit af met hoe we oude gewoontes en gedrag kunnen omvormen tot goede:   

“How can you reframe the old habit so that it is not so attractive in the moment?
One way is to plug into our greater desire to avoid loss rather than achieve gain. Telling people what they will lose by continuing an existing behaviour is a more powerful way to offset the comforting continuance of that behaviour than trying to educate them on what they will gain by switching behaviours.

Some commentators say that you can’t actually break a habit, but you can mask it by attaching a different routine to the same trigger to give an equivalent or better reward, and then doing that routine over and over again until it becomes automatic.”

In het artikel staat het aanbod om het nieuwe boek van Matthews met korting te bestellen. Het vorige boek was een aanrader, dus bij Let’s Learn! hebben we de bestelling al geplaatst!

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.