Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SkillsTown | 15-10-2018 | Article Rating | (0) reacties

Hoe leren je brein flexibel houdt

Hoe leren je brein flexibel houdt Wanneer je een cursus of training volgt, doe je dit vooral om iets nieuws te leren. Maar wist je dat het opdoen van nieuwe kennis nog veel meer positieve gevolgen heeft?

1. Leren zorgt ervoor dat je mee gaat met innovatie

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat leren je jong houdt. Door regelmatig iets nieuws te leren, sta je meer open voor nieuwe kennis en nieuwe technologieën. Omdat we in een snel veranderende wereld leven waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, zorgt dit ervoor dat je makkelijker bijblijft. 

2. Het voorkomt geheugenproblemen op latere leeftijd
Regelmatige hersentraining vermindert de kans op ouderdomskwaaltjes, zoals een verminderd geheugen. De onderzoeken zijn nog in volle gang, maar de resultaten tot nu toe zijn veelbelovend. Iets nieuws leren is een prima manier om je brein te trainen, wat je precies leert maakt geen verschil. 

3. Je hebt minder moeite met creatief denken
Door vaak iets nieuws te leren, heb je meer kennis. Hierdoor vind je sneller een oplossing voor problemen. Wanneer je een tweede taal leert, heb je zelfs extra voordelen. Het blijkt dat meertalige mensen in staat zijn om informatie efficiënter te verwerken dan mensen die slechts één taal spreken.

4. Je raakt meer gemotiveerd
Als je regelmatig iets anders doet dan wat je altijd doet, verhoog je je motivatie. Door iets nieuws aan te leren of door nieuwe zaken te leren toepassen kom je even los uit je routine. Want zeg nou zelf: elke dag hetzelfde doen is totaal niet motiverend.  

5. Leren voorkomt stress

Mensen die de mogelijkheid hebben tot werkplekleren, hebben minder last van werkstress. Dit bleek uit een onderzoek van Joris van Ruysseveldt, universitair docent arbeid en organisatie aan de Open Universiteit. Hij ontdekte dat mensen die op de werkplek kunnen leren, beter aan hun werkeisen kunnen voldoen en daardoor minder stress ervaren.

Een leven lang leren in jouw organisatie stimuleren?
Wil je jouw medewerkers stimuleren om zich te blijven ontwikkelen? Met een online academie van SkillsTown geef je ze toegang tot honderden leeroplossingen. Neem vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.