Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Defacto | 17-12-2014 | Article Rating | (0) reacties

LearningSpaces succesvol gelanceerd

LearningSpaces succesvol gelanceerd

Op 11 december is LearningSpaces gelanceerd. De nieuwste en meest innovatieve ontwikkeling op het gebied van leren, ontwikkelen en kennisdelen van Defacto Software.

LearningSpaces

Met LearningSpaces ondersteunt Defacto Software het leren in communities. De wijze waarop groepen mensen met en van elkaar leren is onder de loep genomen, in het licht van moderne software gezet, uitgewerkt en ontwikkeld tot een applicatie waarin groepen, afdelingen, organisaties en vaktechneuten hun eigen kennis kunnen delen met anderen. Dit alles is natuurlijk reden voor een feestje.


Vanaf een uur of 6 stromen de belangstellenden bij het hoofdkwartier van Defacto op het Zuiderpark 3 in Groningen binnen. Verwelkomd door onder andere kwartel-eierballetjes, sprinkhanen en overheerlijke quiches van de dames van Groen Goud, een DJ, en al naargelang een cola, een biertje of een (gin-)tonic.


Massive Multiplayer Duimworstelen

Na een hapje, een drankje en een praatje met vakgenoot of andere professional introduceert de avondvoorzitter Tim Bakker Michael Hebben. Hij is IC verpleegkunde geweest en richt zich nu op het leuk maken van verplichte zaken. Door middel van gamification, werkplekleren en innovatief kijken naar bestaande verplichte zaken helpt hij organisaties en medewerkers hun verplichte zaken minder zwaar te maken. Om daar een voorbeeld van te geven krijgt Michael iedereen in competitive modus door de hele zaal in 1 potje duimworstelen te helpen.

Meer dan gezelligheid

Natuurlijk zijn er niet alleen alleen maar interessante sprekers. Ook wordt er 3D geprint en kan men in de virtuele wereld stappen van de Occulus Rift. En kan men kennis maken met Dash en Dot. 2 robots die kinderen zelf kunnen programmeren om opdrachten te doen.

Productpresentatie 

Na nog een drankje en misschien een hapje modern fingerfood(toast met meelworm) is het tijd om de applicatie te presenteren. Hugo Veeger, Founding Father van Learning Spaces presenteert trots en in rap tempo het ontdekken van een gat in technologie en educatie en hoe daaruit de het idee van LearningSpaces is geboren. Hij toont de applicatie en vertelt hoe de softwaredevelopers LearningSpaces zelf al tijdens het ontwikkelen ervan gebruiken om kennis te delen.


Tot ruim na middernacht draait de DJ zijn muziek door en wordt er getafelvoetbald door de fanatici, wordt er gedanst door de dames van de catering en gekletst en genetwerkt door de gasten. Defacto wil graag iedereen van harte bedanken voor hun aanwezigheid. Het was een mooie, succesvolle, geslaagde lancering van LearningSpaces.


Meer weten over LearningSpaces, informeel leren en kennisdeling bij jou in de organisatie? Bekijk de website of neem dan contact op! 
www.learningspaces.nl of bel 050 314 48 32 en vraag naar Jesse.

bekijk de foto's


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.