Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Advertorial | 16-12-2014 | Article Rating | (0) reacties

De beste apps voor in de klas

De beste apps voor in de klas De komst van smartphones en tablets heeft een enorme push gegeven aan e-learning. Ook heeft de explosie van beschikbare apps een wereld aan handige hulpmiddelen voor docenten opgeleverd. Wat zijn nu de beste apps voor in de klas van dit moment?


Nearpod

Een van de leukste en meest complete apps voor in de klas, dat is Nearpod. Nearpod is een zeer compleet interactief systeem om o.a. content te delen met leerlingen. Denk aan uitgebreide presentaties en quizzen. Nearpod is gedeeltelijk gratis en verkrijgbaar voor iOS, Android, WindowsPhone en als webapplicatie.


Kahoot

Minder compleet dan Nearpod, maar wel helemaal gratis. Met Kahoot maakt u quizzen waaraan de leerlingen kunnen deelnemen met hun smartphone. Op het grote scherm zien ze tussenstanden en de einduitslag. Dit is allemaal zeer gelikt vormgegeven. Kahoot werkt op alle platformen.


Onze Taal app

Vooral handig voor leerlingen, maar soms kan een leraar ook wel eens wat hulp gebruiken. Deze gratis app van Onze Taal geeft razendsnel antwoord op duizenden vragen over de Nederlandse taal. Deze app is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Wikipanion

Ook Wikipanion is een handige app voor leerlingen. Met Wikipanion kunnen ze op een gemakkelijke en intuïtieve manier door Wikipedia navigeren. Handig hulpmiddel bij het maken van een werkstuk. Wikipanion is alleen verkrijgbaar voor iOS.


Google+

Het sociale netwerk van Google is het ideale hulpmiddel om een community voor de klas te creëren. In Google+ kunt u “kringen” oprichten. Een eigen kring voor uw klas betekent een eigen plek om met elkaar te communiceren en dingen te delen, waar u maar wilt.

Dit is uiteraard slechts het topje van de ijsberg als het om apps voor in de klas gaat. Met moderne apparaten als bijvoorbeeld de Galaxy Note 4 van Samsung beschikt de leraar van nu over een tablet en telefoon in één.  De ontwikkelingen staan niet stil, ze gaan zelfs sneller dan ooit.

Hebt u een echte aanrader? Laat het weten in een reactie zodat ook anderen er profijt van kunnen hebben.

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.