Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 30-09-2018 | Article Rating | (0) reacties

Start jij de dag met koffie of met leren?

Start jij de dag met koffie of met leren?

Hoe begin jij je dag? Is dat met koffie of met leren? Een vraag die ik kreeg tijdens de ontbijtsessie De Wereld Leert Door 2018. Mijn antwoord: laat mij maar leren, koffie komt later wel. Maar geldt dat ook voor jou?

Waar je vroeger in je avonduren nog boeken moest stouwen om een examen te halen, start je nu in de ochtend met een microlearning, zonder dat je het door hebt. Volgens HR Tech trendwatcher Josh Bersin is dat in ieder geval de toekomst van leren. Hij heeft dat in zijn visie Learning in the flow of Work uitgewerkt. Zijn lange artikel inspireerde mij tot de stelling ‘laat medewerkers drie minuten leren per dag’ tijdens de Wereld Leert Door sessie.

Bersin promoot het leren in een online omgeving waar je toch al aan het werk bent.
Volgens mij doen we dat al veel meer dan we denken.
Vast en zeker start jij, net zoals ik, er al mee tijdens het ontbijt of als ik op kantoor mijn computer opgestart heb: Even Facebook en LinkedIn bekijken en dat nieuwe artikel lezen van die expert, wat weer wat te leren oplevert. Voordat je het weet ben je actief in de discussie rond het artikel. Oftewel: ben je aan het leren.
Volgens mij doen we al vaak wat Bersin promoot. Of niet dan?

Als we er zo naar kijken, dan is het simpel: kies niet voor koffie of leren, maar laat medewerkers drie minuten leren per dag in de online omgeving waar ze toch al actief zijn.
Ik wens je veel leerplezier en goede koffie toe. En mocht je meer willen weten over hoe je leerplezier kunt organiseren, dan drink ik graag die koffie samen met je,

Met vriendelijke groet,
Helma van den Berg
Meer weten over De Wereld Leert Door 2018? Bekijk dan hier het verslag en de compilatievideo

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.