Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 08-12-2014 | Article Rating | (0) reacties

12% rondt MOOC van RUG af

12% rondt MOOC van RUG af

Ruim 13.000 mensen schreven zich in voor de eerste Massive Open Online Course (MOOC) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). 6000 van hen begonnen daadwerkelijk aan de cursus. Uiteindelijk rondden zo’n 700 studenten de cursus af. Een kleine 12% van de studenten die aan de cursus begonnen.

De gratis interactieve online cursus werd vanaf september aangeboden door de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hoogleraar Lex Hoogduin nam de cursisten zes weken lang mee in een crash course over complexiteit en fundamentele onzekerheden op financiële markten.

Deze proef kostte 80.000 euro en trok cursisten van over de hele wereld. De studenten kregen video-colleges, achtergrondliteratuur en gingen met medecursisten in discussie over de stof. Aan het eind kregen zij een certificaat als bewijs voor het afronden van de cursus.

Joeri Schasfoort, een van de initiators van de MOOC, is tevreden: ‘Van de deelnemers heeft twaalf procent de cursus gehaald, inclusief de tentamens. Dit is vrij hoog voor een MOOC’.

Van de 13.288 mensen die zich hadden ingeschreven, zijn bijna 6.000 aan de cursus begonnen. In totaal hebben 709 van hen de cursus afgerond. Schasfoort vindt het flinke verschil tussen het aantal inschrijvingen en het uiteindelijke aantal deelnemers niet opmerkelijk. ‘Veel mensen – waaronder ik zelf – schrijven zich voortdurend in voor cursussen en bepalen dan later of ze echt deelnemen.’

Bron:
UK Nieuws


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.