Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Infolearn | 27-09-2018 | Article Rating | (0) reacties

Bevorder werkgeluk, investeer in het talent van de medewerker

Bevorder werkgeluk, investeer in het talent van de medewerker

#WeekvanhetWerkgeluk | De week van 24 tot en met 28 september 2018 is uitgeroepen tot de Week van het Werkgeluk. Tijdens deze week wordt aandacht gegeven aan het belang van gelukkig zijn op het werk. Ook Infolearn staat stil bij dit werkgeluk en legt uit hoe je werkgeluk bevordert door leren en ontwikkelen effectief in te zetten.

Kennis opdoen en blijven leren draagt bij aan meer zelfvertrouwen, positiviteit en plezier in het werk. Natuurlijk wordt verplichte bij- of nascholing ook vaak ervaren als extra werkdruk. Neem deze mogelijke drempel weg door lesmateriaal toegankelijk en interactief te maken. Bijvoorbeeld door het leren binnen een Learning Management Systeem (LMS) te faciliteren. Met een LMS profiteer je optimaal van de kracht van online leren (e-learning). De lesstof kan namelijk in eigen tempo worden geraadpleegd, op het moment dat je er tijd voor hebt en wanneer je de kennis nodig hebt.

Zet in op talentontwikkeling
Maar het bevorderen van werkgeluk gaat verder dan het faciliteren van de vakinhoudelijke kennis. Van organisaties wordt meer en meer verwacht dat er aandacht wordt gegeven aan de persoonlijke groei en talentontwikkeling van de medewerker. Daarbij is de wijze van leidinggeven cruciaal. Wij adviseren om de beoordelings- / gesprekkencyclus zo in te richten dat er een dialoog ontstaat tussen manager en medewerker. Probeer prestaties, ontwikkeling en opleiding met elkaar te verbinden en laat de medewerker zelf zijn/haar visie geven om zo samen tot het beste plan te komen. Dit zorgt voor ultiem draagvlak van zowel werkgever als medewerker en draagt bij aan meer zelfvertrouwen, motivatie, eigenaarschap én werkgeluk.

Lees het volledige artikel op de website van Infolearn en maak gelijk kennis met de talentonderdelen die zij binnen hun leer- en ontwikkelplatform aanbieden.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.