Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van HEMA academie | 21-11-2014 | Article Rating | (0) reacties

Voorleescursus bij Bibliotheek

Voorleescursus bij Bibliotheek

Vanaf 17 november kunnen bibliotheekleden een leuke en leerzame nieuwe online cursus volgen: de Voorleescursus. Deze cursus is onderdeel van de CPNB-campagne Vaders Voor Lezen en is ontwikkeld door de CPNB samen met Ruben Nicolai. Alle huidige én toekomstige bibliotheekleden die een account hebben aangemaakt bij de Bibliotheek/HEMA academie, krijgen in hun pakket deze nieuwe Voorleescursus cadeau.

 

cq5dam.web.384.614

Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm. Tijdens de Vaderweek van 17 t/m 23 november staat voorlezen – vooral door (groot)vaders – centraal. In de Voorleescursus krijgen vaders – en iedereen die het maximale uit voorlezen aan kinderen wil halen – tips om van voorlezen een geweldige ervaring te maken. De cursus helpt bij het kiezen van de juiste boeken en legt bijvoorbeeld uit hoe vaak en hoe lang je het beste kunt voorlezen. De Vaderweek is onderdeel van de CPNB-campagne Vaders voor Lezen.

Bibliotheek /HEMA academie

Sinds 12 december 2013 kunnen bibliotheekleden kosteloos online cursussen volgen met hun bibliotheekpas. De drie beschikbaar gestelde cursuspakketten zijn Social media/sociale vaardigheden (Instagram, Omgaan met pesten en seksuele intimidatie en Timemanagement), ICT (iPad de basis, Nieuw in PowerPoint 2013, Excel 2007, de basis) en Vrije tijd (Wijn, Digitale fotografie en DJ). Deze cursussen zijn een jaar lang te volgen. De Cursus Voorlezen wordt vanaf 17 november aan alle cursuspakketten toegevoegd.

Meer informatie over het cursusaanbod vind je op www.bibliotheek.nl/hema-academie


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.