Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 26-09-2018 | Article Rating | (0) reacties

Anders leren essentieel dankzij digitalisering

Anders leren essentieel dankzij digitalisering

Digitalisering op de arbeidsmarkt: 'Anders leren wordt essentieel', vertellen Eline Grouwels en Jochen Bessemans op datanews. ‘Door de digitalisering zal de kloof tussen de noden van bedrijven en het beschikbare talent nog vergroten’, stellen zij. ‘Opleiding zal in de toekomst cruciaal zijn. Behalve overheid en onderwijs moeten ook bedrijven én het individu in actie te komen’.

Vorig jaar publiceerde het McKinsey de studie Future of Work. Hierin stelt het adviesbureau dat het continu bijleren van nieuwe vaardigheden de enige manier is om om te gaan met de continue verandering door robotisering en digitalisering. Inzetten op re-skilling verzekert het individu van een job in de toekomst en het geeft bedrijven de veerkracht om te kunnen blijven bestaan.

Inzetten op re-skilling vraagt dat bedrijven en het individu op een andere manier naar opleiding tijdens de carrière gaan kijken. De angst om te investeren in toekomstgerichte opleiding van medewerkers met het risico dat ze nadien vertrekken, lijkt in veel bedrijven nog sterk aanwezig. Het resultaat is dat opleiding over het algemeen zeer ad hoc en gefocust blijft op de huidige job. Het opleidingsaanbod in bedrijven is vaak nog klassiek gericht.

In sommige bedrijven combineert men dit offline opleidingsaanbod met online cursussen, het zogenaamde blended learning. Maar HR-expert Josh Bersin vindt blended learning heel erg iets van de jaren 1998-2002. Anno 2018 zit volgens hem het leren in organisaties in de fase van micro leren en real-time video-cursussen.

Lees het hele artikel op datanews.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 07-05-2022

Hoe de pandemie ons leren veranderde

De corona pandemie heeft een grote invloed op onze manier van leren. Helma van den Berg deelt haar mening.