Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Sowiso | 15-10-2014 | Article Rating | (0) reacties

Digitale Calculus Cursus gelanceerd

Digitale Calculus Cursus gelanceerd

SOWISO, een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven heeft de Digitale Calculus Cursus ontwikkeld. Deze cursus wordt ingezet als het moderne digitale alternatief voor het traditionele papieren boek. 

De techniek is uniek omdat ze in staat is om open antwoorden, zoals berekeningen en algebraïsche expressies te interpreteren en analyseren. De software geeft bovendien gerichte feedback op die antwoorden: ze is niet alleen in staat om te zien dat er een fout is gemaakt, maar ook wat die fout is. Een voorbeeldfilmpje is hier te zien. Op deze manier krijgen studenten een echt gepersonaliseerde leerervaring, zelfs als het grote groepen studenten betreft, met verschil in kennis en vooropleiding.

Docenten ervaren veel tijdswinst omdat de software enkele (vaak saaie, herhalende) taken overneemt, zoals het nakijken van toetsen en huiswerk. Docenten krijgen door inzet van deze Cursus meer tijd voor het creatieve deel van het lesgeven. 

De Cursus gebruikt alle vier de componenten van 'Constructive alignment' van Biggs (2003), te weten: 'Learning Outcomes, Content, Activities en Assesment' en dit garandeert dat alle onderdelen van het lesgeven en leren met elkaar verbonden zijn. In het huidige tijdperk kunnen techniek en content niet meer los van elkaar gezien worden, de Digitale Calculus Cursus biedt het beste van deze twee werelden.

De Calculus Cursus is net nieuw, maar wordt al gebruikt op de Technische Universiteit Eindhoven en de Hogeschool Utrecht. De ervaringen zijn erg positief. Zoals een docent het zei: "Door de calculus cursus van SOWISO te gebruiken, heb ik erg veel tijd bespaard" en "De cursus is geschikt voor studenten met alle soorten voorkennis. Het systeem bevat voldoende uitdagende vragen voor de gevorderden, maar het is ook laagdrempelig genoeg voor beginners. Daarnaast heeft het SOWISO platform een intuïtieve, moderne user interface die prettig en gemakkelijk in het gebruik is."
Veel andere HO-instellingen zijn voornemens de cursus te gaan gebruiken. De prijs van € 5,- per student per jaar is een fractie van de prijs van een traditioneel Calculus boek, waarbij € 75,- geen uitzondering is.

Het SOWISO e-learning platform wordt al op veel HO-instellingen gebruikt, waaronder de UvA, VU, HvA, HU, AMC, VUmc en de Universiteit Leiden. 

Meer informatie over de Digitale Calculus Cursus is te vinden op www.sowiso.com/calculus/ Voor geïnteresseerden is er een gratis demo-account aan te vragen.


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.